תביעת אובדן כושר עבודה – איך מגישים אותה בצורה נכונה
אין ספק שאחד המקרים הכי קשים שאנחנו יכולים לחוות, בתור אנשים מבוגרים, שכירים או עצמאים, אנשים שמפרנסים משפחה, זה מקרה בו אנחנו מאבדים את היכולת שלנו לעבוד במקצוע ובתפקיד שלנו, ולמעשה אנחנו נסמכים על קצבת נכות ופיצויים שמגיעים לנו מחברת הביטוח.
זה מצב קשה, מעבר לעניין הכלכלי שאליו מיד נגיע, שכן יש התמודדות נפשית לא קטנה. מאנשים פעילים, עצמאים, אנשים שפרנסו את בני משפחתם ואת עצמם, הפכנו להיות לאנשים שאינם עובדים, אולי אפילו זקוקים לטיפולים ושירותים שונים, ומעבר לזה, אנחנו גם נדרשים לקבל עזרה מהמדינה או מחברת הביטוח, על בסיס פוליסת ביטוח חיים שעומדת לרשותנו, בדיוק עבור מצב שכזה.
אף אחד לא רוצה להגיע לסיטואציה הזאת, אף אחד לא מצפה לה, אך כל אחד מאיתנו צריך להיות מוכן לשלב הזה, שכן ייתכן מאוד שאכן בשלב מסוים, נגיע לנקודה בה אנחנו נמצא את עצמנו נדרשים להגיש תביעת אובדן כושר עבודה, על מנת שיהיה לנו ממה להתפרנס, יהיה לנו דרך לכלכל את עצמנו ואת בני המשפחה. בוודאי אם אנחנו מפרנסים יחידים, אך לא רק בסיטואציה זו.
לפני שנסביר איך מגישים תביעת אובדן כושר עבודה, חשוב להדגיש, עלינו לעשות את זה כמה שיותר מהר, כפי שנראה מיד חשוב לעשות את זה מסודר ומאורגן, וכן אנחנו חייבים לעשות את זה עם אנשי מקצוע שמתאימים לכך, אנשי מקצוע רלוונטיים, בראש ובראשונה, עורך דין שמתמחה בנושא.
כיצד מגישים תביעה בצורה נכונה
תביעת אובדן כושר עבודה, מוגשת כאמור לחברת הביטוח אצלה רכשנו פוליסה לביטוח חיים, פוליסה לאובדן כושר עבודה. המטרה שלנו היא שחברת הביטוח תפתח את הפוליסה ותאפשר לנו לממש אותה. לחברה יהיה אינטרס לצמצם כמה שיותר את העלויות ועל כן, היא תנסה לעשות כל מה שנדרש בשביל להוכיח שאנחנו יכולים לעבוד, וגם אם לא, הרי שאחוזי הנכות שנקבעו לנו אינם נכונים והם פחותים, על כן מגיע לנו פיצוי נמוך יותר.
הפיצוי שאנחנו נקבל מחברת הביטוח נקבע על פי תנאים שונים, בהתאם לסוג הפוליסה, השכר הממוצע שלנו, בהתאם למשך הזמן שאנחנו מחזיקים בפוליסה ובהתאם לתנאים נוספים. בכל מקרה חשוב להדגיש, חברת הביטוח לא תשלם לנו מאה אחוז פיצוי, אלא עד גובה של 75 אחוז מהמשכורת שלנו, כאשר הוא יכול להתבטא בקצבה חודשית או בפיצוי חד פעמי.
בשביל להגיש תביעה כזו, אנחנו צריכים לשכור עורך דין שמתמחה בנושא, עלינו כמובן להציג את כל המסמכים הנדרשים, תיעוד מלא של הבעיה איתה אנחנו מתמודדים, חוות דעת של מומחים רפואיים ועוד.
חברת הביטוח רשאית ובוודאי תעשה זאת, לשלוח אותנו למומחים מטעמה, כולל ועדות רפואיות ווכן גורמים שיבחנו את יכולת התפקוד שלנו, ובהתאם לכך יתקבלו החלטות בנושא.